ساخت دستگاه دو منظوره خرمنکوب توسط صنعتگر گیلانی
یکی از صنعتگران گیلانی موفق به طراحی و ساخت دستگاه دو منظوره خرمنکوب شد.
ناصر صالحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه گیلان، با اشاره به ویژگیهای دستگاه خرمنکوب دو منظوره که توان اجرایی خوبی را در فصل خرمن برنج دارد، اظهار کرد: با توجه به سختی کار و بالا بودن هزینه استفاده از دو دستگاه مجزا در زمان خرمن برنج، به این فکر افتادم که این دستگاه دو منظوره را طراحی کنم.
وی افزود: با ساخت این دستگاه عملا دو دستگاه دیگر در روند خرمن برنج از گردونه خارج میشوند چون این دستگاه کار آنها را انجام میدهد. با ساخت این دستگاه استفاده از یک تراکتور، یک بیلر و مهمتر از همه سه نیروی کار که ارتباط مستقیم با خاک کاه داشتند، حذف شدند.
صالحی درباره کار این دستگاه گفت: من دستگاه دومنظورهای ساختهام که هم کاه را بستهبندی و هم شالی را خرمن میکند، این ابتکار هزینه یک دستگاه تراکتور و یک دستگاه بیلر را از کشاورز کم کرده و فقط با یک تراکتور کار میکند، این دستگاه مشابه داخلی و خارجی ندارد و کاملا نوآوری است.
این صنعتگر گیلانی با اشاره به این که با وجود این دستگاه مردم دیگر نگران سوزاندن کاه و آلوده شدن هوای ناشی از دود حاصله نخواهند بود، خاطرنشان کرد: این دستگاه در زمان خرمن، کاه را اجبارا بسته خواهد کرد و از آلودگی محیط زیست جلوگیری به عمل میآید و درآمدی هم از ناحیه فروش کاههای بستهبندی شده عاید کشاورزان خواهد شد.
صالحی تصریح کرد: این دستگاه توجیه اقتصادی و فنی دارد، این در حالیست که در شرایط قبلی کشاورزان اجبارا کاه خیس شده را آتش میزدند لذا در شرایط به وجود آمده انگیزه مضاعف ایجاد خواهد شد تا کاه را حمل کرده و در انبار نگهداری کنند و در زمان مناسب نسبت به فروش آن اقدام نمایند.